Megépítjük jövőjét!

Céljaink és inspirációnk

A minket mindennap körülvevő dolgokat, mindennapjainkat szeretnénk kellemesebbé tenni természetes építőanyagok használata általm egy olyan életteret kialakítani, amely nevezhető otthonnak, pihenést nyújtó hétvégi háznak vagy nyári kertnek.

A természetességből és egyszerűségből merítűnk ötleteket, amelyre mindannyian emlékszönk gyermekkorunkban tett kirándulásaink, nagyszülő-látogatásaink során, olyan helyekről amelyek messze esnek a városok zajától. Szeretnénk, hogy az általunk készített házak igazi pihenésre alkalmas helyek lennének, igazi kikapcsolódást nyújtanának az élet forgatagából, akár mindannapi lakhelyként, akár hétvégi pihenőhelyként használva.

Összhangban a természettel

Fő alapanyagunk a fenyőfa, amely természetes volta miatt lehetőséget ad, hogy házaink olyan helyek legyenek, ahol a természet és a modern világ elemei összhangban legyenek és egy kellemes, pihenésre alkalmas és egészséges környezeté váljanak.

A fenyőfaépítmények előnyei

Gyors kivitelezés

A tervek alapján műhelyeinkbe elöre legyártjuk az építkezás során használt anyagokat, ennek köszönhetően jelentősen csökken a helyszínen elvégezendő munka mennyisége és ezáltal a kivitelezési idő.  Az időjárás és az évszakok kis mértékben befolyásolják a fából való építkezési folyamatot, az építmények szerkezetének összeszerelése és a tetőszerkezet kialakítása néhány hét leforgása alatt elvégezhető.

Hőszigetelő tulajdonságok

A faházak nagy előnye, hogy egy kellemes mikróklimát hoznak létre, amelynek fontos szerepe van az energiagazdálkodásban és hőszigetelésben. A fa természetes adottságainak köszönhetően a páratartalmat optimális keretek között tartja, éppen ezért a faházak nyáron hűvösek, télen melegek.

Természetes biztonság

A faszerkeszetek természetes rugalmassága megfelelő védelmet nyújt földrengések esetén. Elnyeli a mozgásokat, a rengések irányától függelenül, az elemek összeillesztési módjának köszönhetően, egy biztonságos teret hoz létre.

A fából készült elemeket tűzálló anyagokkal kezeljük, ezáltal nem jelent veszélyt tűzvédelmi szempontból (az ilyen anyagokkal kezelt fa, tűz esetén, akár 90 percel is késlelteti a kigyulladást).

Kiegyensúlyozott, természetes környezet

A mai modern világban, mindennapi életünk során, számos külső hatásnak vagyunk kitéve (hullámok, sugárzások, szennyezettség, stressz). Ezek a külső hatások befolyásolják szervezetünk működését, ha nem is érezhetők fizikailag. A fa egy olyan természetes építkezési anyag, amely pozitívan befolyásolja az emberi pszihét és bioritmust, csökkentve ezáltal a környezet negatív hatásait és egy kellemes környezetet és közérzetet eredményez.